0318-415484

Aankoop

Naast het uitvoeren van taxaties en verkoopactiviteiten verricht Jillis Baggerman makelaardij ook aankopende activiteiten voor haar opdrachtgevers. “Niemand kijkt er van op als er voor de verkoop van een woning een makelaar wordt ingeschakeld, maar bij de aankoop van een woning is het net zo belangrijk om een makelaar in de arm te nemen”, meent Jillis Baggerman. “Het kopen van een woning behoort immers tot de meeste ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven”.

Een woning kopen lijkt zo simpel. Omdat het zo eenvoudig lijkt, maar er aan de andere kant grote financiële belangen mee zijn gemoeid, kan er veel fout gaan. Weet u waar u, technisch gezien, naar moet kijken als u een woning bezichtigt? Sander Hemmes legt uit: “De meeste mensen letten toch voornamelijk op het uiterlijk, de grootte en de ligging van de woning. Dat kan iedereen, maar hoe zit het bijvoorbeeld met de omgeving, bestemmingsplannen, bijzondere beperkingen verborgen gebreken, bodemverontreiniging, de aanwezigheid van ondergrondse tanks of het functioneren van de financiële toestand van een Vereniging van Eigenaren? Een scheur in de muur is voor de meeste mensen nog wel te herkennen, maar wij beoordelen de woning ook bouwtechnisch. Wanneer een woning een te lichte kapconstructie heeft, dan constateren wij dat. Bij twijfel wordt er altijd een bouwkundig advies ingewonnen bij een onafhankelijk bouwkundig adviesbureau”.

Arno Oosterbeek vult aan: “Naast het bouwtechnische beoordelen is ook niet iedereen bedreven in het onderhandelen. De mensen die dit iedere dag doen en ervoor getraind zijn, kunnen er meestal toch wat meer uitslepen, doordat zij er minder emotioneel betrokken bij zijn en de kneepjes van het vak kennen. Een NVM aankoopmakelaar neemt al deze zorgen uit handen en begeleidt tijdens het volledige aankoopproces. Dat wil zeggen van de bezichtiging tot en met de eigendomsoverdracht”.

Jillis Baggerman: “Als aankoopmakelaar werken wij nooit voor twee partijen tegelijk. Op deze manier wordt belangenverstrengeling voorkomen. Ook bieden wij een helpende hand bij het zoeken naar een woning waarbij we onder andere gebruik maken van het onderlinge uitwisselingssysteem van de NVM”.