0318-415484

Jillis Baggerman 25 jaar makelaar

Op achtjarige leeftijd had Jillis Baggerman al een bijzondere droom. Waar andere jongetjes zichzelf zien als piloot of brandweerman, wilde Jillis makelaar worden. Op 1 mei 1994 werd zijn droom waarheid toen hij begon als assistent-makelaar bij makelaardij Jacobs in Bennekom. Vandaag, exact 25 jaar later, viert hij dat met zijn eigen makelaarskantoor, waarmee hij 14 jaar geleden zijn ultieme droom realiseerde.

Door Kees Stap

BENNEKOM – Waarom weet een jochie van 8 jaar al dat hij makelaar wil worden? Jillis moet lachen als hij hieraan terug denkt. “De vader van een vriendje was makelaar en de etalages van andere makelaarskantoren vond ik enorm intrigerend. Ik keek ook altijd naar de advertenties in de kranten en probeerde dan de verkoopprijzen voor mezelf te raden.”

Er is in de afgelopen 25 jaar volgens Jillis veel veranderd in het makelaarsvak. “Denk aan uitgebreidere presentaties van woningen en nieuwe communicatiemiddelen. Woningen worden steeds beter gepresenteerd met videofilms, 3D-plattegronden, 360 gradenfoto’s en drones. Funda, social media, e-mail en Google Maps zijn in de plaats gekomen van de fax en het brengen van negatieven bij de fotograaf. Ook de aankoopmakelaar heeft een steeds belangrijkere rol gekregen.”

Een droom werd waarheid

Toch is één ding in al die jaren hetzelfde gebleven: in het makelaarsvak gaat het vooral om het contact met mensen. “Het kopen of verkopen van een huis is voor veel mensen een belangrijke stap in hun leven. Voor een makelaar is het speciaal dat je hen daarin mag begeleiden. Zij geven je dat vertrouwen, vaak komt er ook veel emotie bij kijken. Tevreden klanten komen terug in goede en slechte tijden. Starters gaan na verloop van tijd op zoek naar een groter huis, maar na een scheiding of het verlies van een partner moeten mensen soms ook op zoek naar iets kleiners. De makelaar maakt dat allemaal mee.”

Met zijn eigen makelaarskantoor heeft Jillis geprobeerd om onderscheidend bezig te zijn. “Zo waren wij de eerste makelaar in Nederland die zijn woningaanbod in de supermarkt en in de bushokjes presenteerde. Alles valt of staat echter met een goed team. Inmiddels werken we met vier makelaars en zes commercieel medewerkers. We hebben een hechte club, waar ik heel blij mee ben. Zo is Ellen al ruim 14 jaar bij de zaak en Rolinda binnenkort 12½ jaar.” Jillis probeert uit te leggen waar het succes van de afgelopen 25 jaar aan te danken is: “Kwaliteit staat altijd voorop. We werken met goed opgeleide en gemotiveerde mensen die passie voor het vak hebben. Wij leggen de lat hoog, ik vind dat je elke dag je beste wedstrijd moet spelen. Tevreden opdrachtgevers zijn ons belangrijkste doel. We zijn dan ook erg blij met de hoge klantwaarderingen die we op Funda mogen ontvangen. Het rapportcijfer 9,4 geeft ons een trots gevoel.”

Bron: Het Bennekoms Nieuwsblad 1 mei 2019
Deel dit bericht