0318-415484

Natuurlijk moment om huis door te geven

Ze woonden 14 jaar in hun huis aan de Lawickse Allee in Wageningen. Een huis met een ziel, waar iedereen in het gezin een eigen plekje had. Toen ze het huis kochten voelde het in de hal meteen al goed. Jillis Baggerman ontmoetten zij bij de aankoop van hun nieuwe woning. Ook toen voelden zij meteen aan; deze man mag ons huis verkopen.

Ronald van Welie en Tina Folkersma deelden lief en leed met elkaar en hun kinderen in hun herenhuis dat werd gebouwd rond 1903. Waarom kochten Ronald en Tina juist dit huis? ,,Om te beginnen is het een huis met karakter’’, deelt Tina haar gevoel. ,,Je hoeft eigenlijk niks aan de muur te hangen om een kamer interessant te maken. Door het karakter, de geschiedenis en de ziel van het huis hebben we eigenlijk altijd het gevoel gehad dat het een eer was om in dat huis te mogen wonen. Er hebben heel veel mensen in  gewoond, er zullen nog veel mensen na ons komen en wij mogen ook deel uitmaken van die geschiedenis’’, legt zij uit.

Toen Ronald en Tina elkaar tegen kwamen en besloten om samen het leven verder te delen hadden zij beiden al kinderen. Een eis die ze hadden voor een plek om te leven is dat het huis zoveel karakter en mogelijkheden bood, dat het voor iedereen een thuis kon zijn, dat iedereen zijn of haar eigen plekje daarin kon hebben. 

,,Samen hebben we vijf kinderen’’, vertelt Ronald. ,,We hebben hier dus met z’n allen lief en leed gedeeld en voegen ons leven hier toe aan de geschiedenis van dit huis waarmee de ziel ervan weer een stukje rijker geworden is.’’

De twee hebben dus een heerlijke tijd gehad met hun kinderen. Maar waarom laten zij deze tijd en dit huis dan nu achter zich? ,,De kinderen zijn allemaal uitgevlogen’’, legt Ronald uit. ,,Zij hebben hun eigen plekje gevonden. Tina en ik vonden het daarom nu een natuurlijk moment om het huis weer door te geven aan nieuwe bewoners. En dat doen we met liefde. In de overtuiging dat ook zij weer een prachtige tijd gaan beleven.’’

Ronald en Tina leerden Jillis Baggerman dus kennen bij de aankoop van hun nieuwe huis aan de Generaal Foulkesweg en wisten meteen hij het pand aan de Lawickse Allee voor hun mocht verkopen. ,,Naast het feit dat Jillis Baggerman een groot netwerk en ontzettend veel kennis van de (lokale) markt heeft, denkt en voelt hij zoals wij. Jillis verkoopt een thuis met gevoel, en dat is waarom hij op zoek mocht naar de juiste nieuwe bewoners van ons thuis’’, delen Ronald en Tina tot besluit hun beleving.

Deel dit bericht