0318-415484

Vijftien jaar Jillis Baggerman makelaardij

BENNEKOM Jillis Baggerman makelaardij bestond afgelopen zaterdag exact 15 jaar. Daarom kregen alle klanten bij banketbakkerij Mekking vrijdag en zaterdag een speciale bonbon met daarop het logo van het makelaarskantoor. ,,Het is dan wel geen gouden of zilveren jubileum, maar we wilden het toch graag op bescheiden wijze met Bennekom en directe omgeving vieren”, zegt Jillis Baggerman.

In al die jaren heeft Jillis geprobeerd om onderscheidend bezig te zijn. ,,Zo waren wij de eerste makelaar in Nederland die zijn woningaanbod in de supermarkt en in de bushokjes presenteerde. We waren één van de eerste makelaarskantoren die open stonden voor beoordelingen van opdrachtgevers op Funda. Sinds 2013 zijn we de meest beoordeelde full-service makelaar van Nederland. De laatste jaren zijn social media steeds belangrijker geworden. Maar wat in al die jaren wel hetzelfde is gebleven, is het contact met de opdrachtgevers. Zij geven ons hun vertrouwen en wij doen er alles aan om dat elke dag weer waar te maken.”

Baggerman is er trots op dat hij het werk met een trouwe en hechte club medewerkers mag doen. ,,Meerdere van hen werken al meer dan tien jaar bij ons. En uiteraard ben ik ook heel blij met onze trouwe opdrachtgevers. Sommigen van hen hebben al meerdere woningen via ons kantoor gekocht of verkocht. En via hen zijn vrienden, buren of familieleden ook weer klant bij ons geworden.”

HOOGTEPUNTEN Terugkijkend op de afgelopen vijftien jaar noemt Baggerman twee hoogtepunten: ,,In 2006 werd ik verkozen tot beste jonge ondernemer van de hele gemeente Ede en in 2018 zijn we uitgeroepen tot beste makelaarskantoor van Nederland.” Als dieptepunt noemt hij de economische crisis. ,,Niet eens zozeer voor ons kantoor, want we hadden we er niet zo heel veel last van. Maar voor veel van onze opdrachtgevers was het een nare periode. Aan de andere kant was het voor een makelaar wel een periode waarin je echt je vak kon uitoefenen en je kon onderscheiden. Via bijvoorbeeld woningruilconstructies kon je toch meerdere verkopen tot stand brengen.” Wat dat betreft is de woningmarkt anno 2020 totaal veranderd. ,,De kunst is nu om voldoende woningen aan te kunnen bieden. Gelukkig is ons dat tot nu toe ook gelukt. In 2018 hebben we 144 bestaande woningen verkocht, vorig jaar waren dat er 140. Dat zijn mooie cijfers in de huidige markt.”

DOELEN Baggerman heeft voor de komende jaren een paar doelen gesteld. ,,We zitten nu op Funda rond de 850 verkoopbeoordelingen. Ik kijk uit naar de duizendste en hoop dat ons rapportcijfer dan nog steeds minimaal een 9,4 is.”

Bron: Ede Stad 5 februari 2020
Deel dit bericht