0318-415484

Hij doet het beter dan ik zelf kan!

Jillis Baggerman verkocht het bijzondere huis van Hans en Ans

[BENNEKOM] Wat doe je als je gaat verhuizen en je je woning wilt verkopen? Dan zoek je een makelaar om dat voor je te regelen. Klinkt logisch, maar dat was het voor Hans en Ans Schutz niet. “Ik ben nogal kritisch en behoorlijk eigenwijs”, lacht Hans met de nodige zelfspot. “Toch hebben we ons laten overtuigen door Jillis Baggerman dat hij het beter kan, dan dat ik het zelf zou doen. En eerlijk is eerlijk, hij had gelijk.”

Hans en Ans zijn in 1998 in Bennekom komen wonen. Vlakbij de Panoramahoeve staat daar midden in de natuur een bijzonder huis, omgeven door een prachtige tuin. “Het is een strak wederopbouwontwerp van Dirk van Sliedregt uit 1960”, legt Hans uit. “De lange lijnen, de rechthoekige vormen en de ramen van plafond tot vloer doen denken aan het werk van Gerrit Rietveld en Frank Lloyd Wright. ‘Bevrijd wonen’ noemen ze deze stijl. Door al het glas lopen buiten en binnen in elkaar over. Als we binnen zitten, zien we soms de reeën in de tuin lopen.”


Hoe bijzonder het huis ook is, toch besloten Hans en Ans te verhuizen naar Rozendaal. Daar wonen ze dichter bij hun dochter en de kleinkinderen. Voor de verkoop van het huis namen ze contact op met Jillis Baggerman. “Ik heb in mijn leven de nodige huizen gekocht en verkocht”, zegt Hans. “En daarmee had ik zeer wisselende ervaringen met makelaars. Maar ik moet zeggen; Jillis springt er echt bovenuit. Hij is heel ervaren en schat de mogelijkheden van het huis goed in. Hij had ook een reële inschatting van de vraagprijs. Als lokale makelaar weet hij daarnaast vragen van potentiële kopers goed en snel te beantwoorden. Hoe zit het met scholen? Waar kun je boodschappen doen? Allemaal belangrijke zaken die mensen graag willen weten.”

Naast zijn vakkennis, zijn Hans en Ans erg te spreken over de stipte manier waarop Jillis te werk gaat. “Hij komt zijn afspraken altijd na, ook al zijn het er veel. Na elke bezichtiging hield hij ons op de hoogte, je hoeft daarvoor niet zelf te bellen. En alles gebeurt op een vriendelijke manier, met een lach op het gezicht. Dat geldt niet alleen voor hem zelf, ook zijn medewerkers op kantoor werken op dezelfde manier.”

Het mag duidelijk zijn; Hans en Ans zijn blij met hun keuze voor Jillis Baggerman. En met de kopers van hun woning. “Naast de prachtige locatie zijn ze ook gevallen op het bijzondere ontwerp. Een fijn gevoel dat zij het huis en de tuin waarderen waar wij 25 jaar met veel plezier gewoond hebben.”

Deel dit bericht